Ben ik een goed persoon

Hij wil een goed persoon zijn, een goede moslim. Ik vroeg hem wat zijn doelen zijn. Hij vertelde mij dat hij graag wil trouwen en kinderen wil krijgen. ‘Maakt dat je een goed persoon?’ vroeg ik aan hem. Hij vertelde mij dat ik geen goed persoon kan zijn als ik niet de dingen doe die God van mij vraagt. Ik vertelde hem dat ik van mening ben dat het niet per se betekent dat je een goed persoon bent als je trouwt en kinderen krijgt. Verder vroeg ik hem of ik een slecht persoon ben als ik niet trouw en geen kinderen krijg.

Hij zei ja.

‘Zijn mijn doelen op mijn bucket-list niet goed genoeg om een goed persoon te zijn? God wil dat wij anderen helpen, maar ik kan anderen ook helpen als ik geen religie heb,’ vertelde ik hem.

Ben ik een goed persoon?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s