Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg!

Als ik om mij heen kijk, zie ik veel mensen waar ik tegen opkijk. Waarvan ik denk: “Ik wou dat ik ook zo goed was in tekenen” of “Ik zou zo graag willen dat ik ook meer dan de drie talen die ik nu spreek vloeiend kan” etc. Ik denk dat iedereen dit soort momenten wel heeft gehad of nog steeds heeft. Maar toen ik laatst een compliment kreeg van een vriendin, besefte ik dat de rollen voor iedereen ook anders zijn. Er is altijd wel iemand die (een klein beetje) jaloers op je is, die een moord zou plegen om zo te zijn zoals jij nu bent.

Op de fiets, op weg naar huis, dacht ik na over dit. Ik kwam tot de conclusie dat ik regelmatig complimenten krijg over hoeveel doorzettingsvermogen ik heb, ondanks alles wat ik heb meegemaakt. De mensen die mij niet kennen, zullen zoiets niet zien. Die zullen mij misschien direct bestempelen als arrogant of iets anders, puur omdat men jaloers is. En dit valt mij ook heel erg op als ik op mij heen kijk, met name bij meiden. Want meiden kunnen zo heerlijk ‘bitchen’. Elkaar zo heerlijk de grond in boren. En waarom? Omdat men jaloers is. Regelmatig zie ik meiden in groepjes staan die andere meiden of vrouwen bekritiseren. Wat ik dan vaak hoor ik dat ze wel een bitch moet zijn, omdat zij er zo uit ziet. En wanneer ik dan naar die meiden kijk die het groepje staat te bekritiseren, kom ik tot de conclusie dat het eigenlijk hele mooie vrouwen zijn. Dat er totaal niets ‘mis’ met hen is. Want zeg nou zelf, wanneer is er iets mis aan iemand? Dan zou er aan iedereen iets mis zijn, of juist niet. Gezien het dan ‘normaal’ is dat er iets mis is aan iemand. Want wij mensen, met name Nederlanders, houden er van dat dingen normaal zijn. “Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg!”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s