Kinderen adopteren

Momenteel wil ik niet zelf kinderen, om verschillende redenen. Om eerlijk te zijn, vind ik het best egoïstisch om alleen maar eigen kinderen te krijgen. Waarom vind ik dat? Laat mij het uitleggen.

Er bestaan ontzettend veel kinderen. En een groot deel van de kinderen heeft geen familie, omdat hun familie niet (meer) voor hun kan zorgen. Of omdat zij niet meer leven. Een andere reden zou kunnen zijn dat, bijvoorbeeld, het land waar het kind vandaan komt alleen maar toe staat om niet meer dan twee kinderen te krijgen. Veel kinderen zijn op zoek naar een familie.

Ik vind dat het best egoïstisch is om jouw eigen geluk over die van een ander te kiezen. Natuurlijk moeten wij mensen zo nu en dan egoïstisch zijn, maar als je er over nadenkt: is het niet egoïstisch om een kind op de wereld te zetten, jouw eigen kind, terwijl je weet dat er ontzettend veel kinderen al geboren zijn en geen familie hebben? Als jij een kind op de wereld zet, betekent het dat een ander kind minder kans heeft op een familie.Is het leven van jouw toekomstige kind meer waard dan dat van een kind die al leeft?

Ik vraag mij af waarom jij er niet over nadenkt om een kind te adopteren. Het kind leeft al. Het heeft een familie en liefde nodig. En jij kunt nog steeds die keuze maken: of je beslist om zwanger te raken van jouw eigen kind, dat nog niet leeft op dit moment -en dus zal het kind nooit weten dat jij er niet voor hebt gekozen om zwanger te raken van haar/hem-, of je beslist om een kind te adopteren die wanhopig is om een familie te krijgen zoals die van jou. Zolang je tussen de 23 en 54 bent en het geld ervoor hebt, kun jij altijd een kind adopteren.

Natuurlijk kan ik mij het voorstellen hoe geweldig het zou zijn om een kopie te krijgen van jou en jouw geliefde, maar jij kunt er altijd voor kiezen om naast jouw kopie óók een kindje te adopteren. Denk er over na.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s