VVD-fractielid twijfelt aan mogelijk nieuwe app ‘Fietsspot’

ZWOLLE – ‘Hoe krijg je mij, iemand die tamelijk verwend met de auto en fiets voor de deur van de winkels wil parkeren, nou zo ver om gebruik te maken van de applicatie?’ De gemeenteraadsleden lachen. VVD-fractielid A. van der Vegte kijkt geamuseerd. Op 18 april is de app ‘Fietsspot’ door mevrouw Alteraar aan de gemeenteraad geïntroduceerd. Deze applicatie zou het huidige probleem met het fiets parkeren in de binnenstad van Zwolle moeten aanpakken, door middel van kortingen.

Fietsen worden al jarenlang op de verkeerde plekken in de binnenstad van Zwolle geparkeerd. Het gevolg: overlast. Vooral voor de winkels is dit een groot probleem. De fietsen voor hun etalages zouden ervoor zorgen dat zij minder klanten krijgen. Vooral met de komst van de Primark is er sprake van veel overlast van fietsen in de binnenstad. De fietsen staan massaal in de buurt van de Primark geparkeerd. Diverse methoden zijn inmiddels al geprobeerd om dit te voorkomen bij de Primark, zo ook de fietscoach – aangesteld door het college van B&W. De twee nieuwe fietscoaches zouden toezicht moeten houden op de fietsers en parkeertickets moeten verkopen. Een ticket zou 1,95 euro kosten voor een uur. Te laat? Dan zou het je 62.75 euro kosten. Echter, op 1 april is dit voorstel van het college en de Primark afgewezen.

Met de voorgestelde applicatie zouden bezoekers in de binnenstad van Zwolle punten kunnen verdienen met het parkeren van de fiets. Met deze punten is het mogelijk om korting te krijgen bij winkels, cafés en restaurants die bij de applicatie zijn aangesloten.
Zwolle wordt verdeeld in verschillende zones. Per zone verschilt het aantal te verdienen punten. Hoe dichter je bij de binnenstad parkeert, hoe minder punten je verdient. Parkeer je voor een winkel, dan kost het je zelfs punten.
Dit moet mogelijk gemaakt worden door censoren die de geplaatste chips zullen scannen. Op deze manier zal het mogelijk zijn om de fiets daadwerkelijk te traceren. Volgens mevrouw Alteraar is hierover al gesproken, maar men zal nog eens aan tafel moeten om er verder over te praten.

Toch lijkt mevrouw van der Vegte er niet geheel overtuigd van te zijn. Ze maakt nogmaals een opmerking waaruit blijkt dat zij zelden fietst. De gemeenteraadsleden lachen nogmaals geamuseerd. Een toeschouwer fluistert: “Deze vrouw heeft mij vorige week nog aangereden in de parkeergarage van de binnenstad.”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s